KRA kuulutab inseneritudengitele välja stipendiumikonkursi

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Eesti ostab lähiajal Türgilt ligi 230 soomukit, mis on osa Eesti uuest ja moodsast relvapargist.
Eesti ostab lähiajal Türgilt ligi 230 soomukit, mis on osa Eesti uuest ja moodsast relvapargist. Foto: Kermo Pastarus

Kaitseressursside amet (KRA) kuulutab välja stipendiumikonkursi, mille eesmärk on toetada ja soodustada tehnikavaldkonna õppekavadel õppivate üliõpilaste insener-tehniliste teadmiste ja oskuste omandamist ning edasist rakendamist riigikaitses.

"Eesti on viimastel aastatel investeerinud väga palju kaitsevõimesse, kuid heaks riigikaitseks on vaja eelkõige häid inimesi. Seetõttu on sama oluline panustada ka riigikaitsjatesse. Meie relvastus, IT- või sidevahendid on läinud järjest paremaks ja see nõuab, et riigikaitsjad saaksid tehnoloogiavaldkonnas parima võimaliku hariduse. Uue stipendiumiprogrammiga soovime riigikaitsega siduda 30 tuleviku tehnoloogiaspetsialisti," rääkis kaitseminister Hanno Pevkur.

Kandideerima oodatakse tudengeid, kes sooviksid tulevikus osaleda riigikaitse arendamises. "Tulevik toob meile järjest keerulisemaid relvasüsteeme ja infotehnoloogilisi lahendusi, mis tähendab, et suureneb vajadus erialaspetsialistide ja inseneride järele. Kui vanasti relvastati mehi, siis nüüdisajal mehitatakse järjest rohkem relvastust. Julgustan kõiki tudengeid kandideerima, sest kaitsevaldkond pakub teile tööd, millel on suurem eesmärk ja ühiskondlik mõju," kõneles kaitseressursside ameti peadirektor Anu Rannaveski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles