Keskkooli järel abipolitseinikuks hakkamine näitas kätte õige karjäärisuuna

Kevin Volter
Copy
Abipolitseinik Sander Issajev õpib küll pealinnas, aga leiab igal nädalavahetusel aega, et patrullida Lääne-Virumaa teedel-tänavatel.
Abipolitseinik Sander Issajev õpib küll pealinnas, aga leiab igal nädalavahetusel aega, et patrullida Lääne-Virumaa teedel-tänavatel. Foto: Ain Liiva

Vastupidi laialt levinud arvamusele, et abipolitseinik pole päris ametnik ja teda ei pea tõsiselt võtma, on nad tegelikult võrdsed "päris" ametnikega. Rakvere politseijaoskonnas on juba veidi üle aasta olnud abipolitseinikuna ametis Sander Issajev, kes on leidnud tänu vabatahtliku tööle ka oma kutsumuse ja on asunud õppima sisekaitseakadeemiasse abipolitseiniku erialale.

Eelmisel kevadel gümnaasiumi lõpetanud noormehe plaanid olid algul sootuks teised. Kandideerimisavaldused saatis noormees mitmele erialale, aga kõige rohkem kõnetas teda juura. Kuna aga sinna sisse saada ei õnnestunud, valis ta välja sisekaitseakadeemia maksunduse ja tolli eriala. Eelmisel sügisel liitus ta ka abipolitseinike ridadega Rakvere politseijaoskonnas.

See otsus oli märgilise tähtsusega, sest peale aastast maksunduse tudeerimist, sai talle vabal ajal politseipatrullides käies selgeks, mis on tema tõeline kutsumus. "Seda ma nüüd öelda ei saa, et tahtsin sünnist saati politseinikuks saada," lausus Issajev muiates. "Mingi mõte kuskil oli, et see on lahe töö, aga pigem olid esialgu plaanid teised."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles