Tapa sai esmaspäeval uue vallavalitsuse

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tapa uus vallavalitsus: vasakult Janar Safronov, Dmitri Okatov, Riho Tell, Ene Augasmägi, Valdo Helmelaid, Tiivo Vaigurand ja Andrus Freienthal. Fotolt puudub Toivo Kähari.
Tapa uus vallavalitsus: vasakult Janar Safronov, Dmitri Okatov, Riho Tell, Ene Augasmägi, Valdo Helmelaid, Tiivo Vaigurand ja Andrus Freienthal. Fotolt puudub Toivo Kähari. Foto: Andres Tohver

Ehkki Tapa vallavolikogu 1. novembri erakorralisel istungil hääletati vallavanemaks Riho Tell ja volikogu esimeheks Maksim Butšenkov, jäi vallavalitsuse koosseis siis veel lahtiseks. Uue vallavalitsuse ametisse kinnitamiseks oli vaja uut erakorralist volikogu istungit ja see peeti 6. novembri hommikul Tapa kultuurikojas. 

Tavapäraselt peetakse Tapa vallavolikogu istungeid iga kuu viimasel neljapäeval ja õhtul kell neli. Kahe järjestikuse erakorralise istungi korraldamise põhjuseks kuu alguses on olnud võimu vahetus vallas. Valimisliidu Valgejõgi ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna liidu vahetas välja nelikliit, kuhu kuuluvad Eesti Reformierakond, Eesti Keskerakond, Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja valimisliit Koostöö.

Uude vallavalitsusse hakkavad kuuluma vallavanem, abivallavanem ja kuus liiget. See tuleneb soovist, et võimuliidu igal osalisel oleks kaks esindajat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles