Uus vallavõim Tapal vahetas välja esindajad mitmes organisatsioonis

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Tapa vallavolikogu istung 6. novembril.
Tapa vallavolikogu istung 6. novembril. Foto: Andres Tohver

Tapal moodustunud nelikliit vahetas esmaspäeval välja valla esindajad Rakvere haiglas, Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidus ning Eesti Linnade ja Valdade Liidus.

Tapa vallavolikogu kutsus 6. novembril MTÜ-st Rakvere Haigla tagasi Valdo Helmelaidi ja nimetas asemele uue vallavanema Riho Telli. Volikogu istungil esitatud küsimusele, kas Rakvere haigla on jätkusuutlik, vastas Tell, et kogu taasiseseisvumisele järgnenud aeg on Lääne-Virumaa omavalitsustele olnud üks suur võitlus haigla püsimajäämise eest. Jätkusuutlikkus sõltub tema sõnul omavalitsuste ühistest otsustest.

Lääne-Virumaa Omavalitsuste Liidust kutsuti tagasi Alari Kirt ja Valdo Helmelaid ning nende asendajad Aigar Põder ja Andrus Freienthal. Asemele nimetati Maksim Butšenkov ja Riho Tell, nende asendajateks Reigo Tamm ja Valdo Helmelaid. Ühtlasi pidi uus vallavavõim vastama küsimustele, kas volitatud inimesed ikka hakkavad aktiivselt VIROL-i tegevusest osa võtma, sest eelmise võimu ajal oli tekkinud olukordi, kus kumbagi esindajat ega ka nende asendajat ei olnud kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles