Maakonna parim ronimissportlane Keit Nurga: "Me oleme nagu pioneerid"

Kevin Volter
Copy
Esimese eestlasena sportronimise maailmameistrivõistlustel osalenud Keit Nurga on ala pioneer, kes loodab ronimispisikuga nakatada kõiki noori.
Esimese eestlasena sportronimise maailmameistrivõistlustel osalenud Keit Nurga on ala pioneer, kes loodab ronimispisikuga nakatada kõiki noori. Foto: Ain Liiva

Keit Nurga tuli esimest korda ronimistrenni venna soovitusel. See oli 2008. aastal, kui ta oli 10-aastane. 15 aastat hiljem sai temast esimene eestlane, kes on osalenud kaljuronimise MM-il Šveitsis. Käesolev aasta on ronimiskommuunile märgilise tähtsusega, sest just Rakvere spordikeskuses sai valmis Eesti esimene standardiseeritud kiirusronimissein. Muide, konstruktsioonid keevitas kokku kuldsete kätega Nurga isiklikult, ohverdades toona veel kohalikus metallifirmas töötades asja valmis tegemise nimel korralikult unetunde.

Keevitajaamet on nüüdseks tal seljataha jäetud ja hoopis "kodusema" valdkonna peale liigutud – nimelt on Nurga elektrituulikute hooldustehnik. Ilma kindla maapinnata jalge all olemine pole mehele mingi probleem ja tööandja küsimusele kõrgusekartuse kohta oli tal muljet avaldav CV juba ette näidata.

Võib öelda, et Nurga on ronimisspordi teatepulga vennalt üle võtnud. "Tema lõpetas ära ja mina tulin. Nii see on siiamaani jäänud." Mees meenutas, et ala "klikkis" üsna kohe ja ei tekkinud küsimust, kas jääda või ei. Peale trennide korraldas ronimishuvilisi koondava seltsi Rakvere Kivisein treener Martin Ruudi noortele veel palju põnevaid ettevõtmisi ja nii oligi edasine tee selge. Lisaks enda taseme tõstmisele jagab 26-aastane noormees nüüdseks juba kolmandat hooaega teadmisi ka noortele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles