Väike-Maarja neiu joonistas Paikusele mõtestatud gräfiti

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Merily Tambiku loodud grafiti sisekaitseakadeemia klassiruumi seinal Väike-Maarjas.
Merily Tambiku loodud grafiti sisekaitseakadeemia klassiruumi seinal Väike-Maarjas. Foto: Merily Tambik

Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži Paikuse õppekeskuse kriminaalmenetluse klassi seinale tehti grafiti, mis meenutab õppuritele politseinike rolli ja olulisust ühiskonnas. Teose autoriks on Väike-Maarja gümnaasiumi  vilistlane Merily Tambik, kes on asunud ka ise õppima politseiametnikuks.

18-ruutmeetrine seinamaal valmis Merilyl kahe kuuga. Oma töös kasutas ta põhiliselt aerosoolvärve, suuremad ja väiksemad detailid tehti aerograafi- ehk suruõhupihustivärvidega ning lõpuks tulid appi ka akrüülvärvid.

Seinamaal annab edasi mitut mõtet. Sellel on kirjas: "Oleme iseenda vangla. Võti on muuta seda, kuidas me mõtleme ja tegutseme." Samuti ladinakeelne "ius est ars boni et aequi", mis tähendab "õigus on headuse ja õigluse kunst". Pildil on kujutatud ka pruuni istumisalust vangikongis, millelt leiame väikese mao. Ka sellel on oma lugu. "Nimelt sisekaitseakadeemia lahtiste uste päeval oli üks nastik ennast maja sissepääsu juurde päevitama seadnud," sõnas Tambik, muiates selle lustliku juhtumi üle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles