Virumaa naisrühmad veetsid tantsutiheda päeva

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Virumaa naisrühmade päeval keerutasid tantsu rühmad Lääne- ja Ida-Virumaalt.
Virumaa naisrühmade päeval keerutasid tantsu rühmad Lääne- ja Ida-Virumaalt. Foto: Mare Taar

Laupäeval, 4. novembril ootasid Võhma seltsimaja naisrahvatantsurühma Krõtake liikmed külla Virumaa naisrühmi, et juba seitsmendat korda koos tantsida ja tähistada Virumaa naisrühmade karakterpäeva. Seekord oli päeva teemaks «Tants läbi aja». Üle Virumaa saabus kohale seitse naisrühma: Vallatud Kurvid, Metsalilled, Virvering, Sõmeru Sõsarad, RTA Virulane naisrühm, Tantsumaias ja Jäneda Mõisapiigad.

Tantsupäeval rännati ajas edasi ja tagasi. Tantsurahvale esinesid ja õpetasid vanaaegseid õukonnatantse külalised Rakvere ajaloolise tantsu ansamblist Fioretto, kaasaegset tantsu tutvustas rahvatantsurühmadele Pääsu-Liis Kens, kes viis läbi treeningtunni ja esines ka ise. Osalejate sõnul tekitasid vaatajates palju elevust naisrühmade kodus ette valmistatud omanäolised ja lõbusad etteasted.

Lääne-Virumaa rahvakultuurispetsialist Mare Taar rääkis, et leidis Võhma seltsimajast saalitäie tantsu ja liikumist armastavaid kauneid naisi Lääne- ja Ida-Virumaalt, kelle sooviks oli väljendada oma südame häält ja loovust tantsu kaudu. «Vahva üllatusena nägin, et rühmad olid riietunud erinevatesse stiilsetesse kostüümidesse ja üks rühm oli mardikuule kohaselt koguni meesterühmaks maskeerunud – «movembri» vuntsid, kaabud, lipsud ja traksid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles