Julgustame lapsevanemaid perelepitusteenuse abil kokkuleppeid sõlmima

Copy
Perelepitusteenus võib parandada lahku läinud vanemate lapse elu, kuid selleks peab emal-isal tahtmist olema.
Perelepitusteenus võib parandada lahku läinud vanemate lapse elu, kuid selleks peab emal-isal tahtmist olema. Foto: Shutterstock

Novembris algas sotsiaalkindlustusameti teavituskampaania, mille eesmärk on kasvatada ühiskonna teadlikkust tasuta riiklikust perelepitusteenusest ning julgustada lapsevanemaid teenust saama pöörduma ja omavahel kokkuleppeid sõlmima.

Aasta riiklikku perelepitust on meile ühtpidi näidanud selle vajalikkust ühiskonnas, kuid teisalt oleme põrkunud hirmudega, mis on tingitud ekslikust arvamusest, et teenusel otsitakse lahendusi vanemate omavahelistele suhteprobleemidele. Soovime kampaaniaga juhtida tähelepanu, et perelepitus ei ole mõeldud paari omavaheliseks lepitamiseks, vaid eesmärk on aidata ühise alaealise lapse lahku minevatel või lahku läinud vanematel sõlmida lapse heaolust lähtuv kokkulepe, mida mõlemad austavad ja millest ka kinni peavad.

Kampaania viiakse läbi kahes etapis: novembris ja detsembris. Kampaania peamine sõnum on see, et perelepitus aitab lahku minevatel lapsevanematel leida üksmeelt ja teha lapsest lähtuvaid kokkuleppeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles