Käes on viimane aeg ka suvemajad talveks ette valmistada

Kärt Devaney
Copy
Suvilad tuleks talve saabumiseks ette valmistada.
Suvilad tuleks talve saabumiseks ette valmistada. Foto: Antti Roose

Igal aastal tuleb kindlustusfirmadel abistada suvilate ja suvemajade omanikke kindlustusjuhtumite lahendamisel, mida oleks saanud lihtsalt ära hoida. Kuna püsivamad külmad ilmad pole veel saabunud, jõuab iga suvilaomanik kasutusele võtta lihtsad abinõud, et kevadisi halbu üllatusi vältida.

«Tundub lihtne, aga kõige lihtsam nõuanne on enne suvilast lahkumist kontrollida, et kõik aknad ja uksed oleksid ikka suletud ja lukus. Seda juhtub väga palju, et mõni ligipääs jääb avatuks. Statistika järgi üle kahe kolmandiku eluruumidesse sisse tungimistest ja vargustest on toimunud lihtsalt läbi lahtise akna või ukse. Kasutatakse lihtsat võimalust ära, mida kinnise sissepääsu puhul poleks juhtunud,» rääkis kindlustusfirma Balcia Eesti tegevjuht Denis Nikolajev. «Samamoodi on ette tulnud, et lahtist avaust on ära kasutanud mõni lind või loom, kes talveunes suvemaja oma koduks võtab või seal lihtsalt söögipoolist otsimas käib. Või satub lihtsalt lahtisest aknast sisse vett või lund.»

Suvekodu talvehooajaks ette valmistades tuleks kindlasti mõelda veelekete ja külmuva torustiku peale ning kahjudele, mida võib põhjustada tormituul. Nikolajev selgitas, et suvemajade riskitase on kõrgem kui tavapärastel elumajadel, sest harilikult pole seal pidevat järelevalvet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles