Heategevuslik loomade jõulupuu aitab kodutud koerad ja kassid koju

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Linnavalitsuse juures kõrgus ka möödunud aasta lõpus koduta loomade jõulupuu, mille ehteiks olid kodu otsivate kasside-koerte fotod.
Linnavalitsuse juures kõrgus ka möödunud aasta lõpus koduta loomade jõulupuu, mille ehteiks olid kodu otsivate kasside-koerte fotod. Foto: Ain Liiva

Eesti Veterinaarmeditsiini Üliõpilaste Seltsi (EVÜS) eestvõttel püstitatakse ka sel aastal heategevusliku projektina üle Eesti jõulukuuski, mis juhivad tähelepanu kodu otsivatele loomadele ja loodetavasti juhatavad nad kokku tulevase pererahvaga. Selline kuusk on traditsiooniliselt olnud ka Rakveres.

​EVÜS-i haridusjuht, veterinaarmeditsiini viienda kursuse tudeng Karina Paškovitš, kes juhendab kuusepuude projekti, rääkis, et projekti eesmärk on juhtida tähelepanu kodu otsivatele loomadele ja anda kaua varjupaigas olnutele võimalus leida jõuludeks uus kodu.

«EVÜS-i liikmed käivad erinevates Eesti linnades ja pildistavad loomi varjupaigas, hiljem ehivad kuused sama linna varjupaigas olevate loomade piltidega,» selgitas ta. Pildi tagumisel poolel on looma tutvustav tekst ning meeldetuletus, et looma võtmisega kaasnevad kohustused ja vastutus ning looma ei tohi kinkida ilma tulevase omaniku nõusolekuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles