Balletifotojahimehe pildisaak kui liigutuste ilu apoteoos

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rünno Lehesoo fotonäitus «Hetked» Rakvere spordikeskuses toob vaatajate ette säravad balletihetked.
Rünno Lehesoo fotonäitus «Hetked» Rakvere spordikeskuses toob vaatajate ette säravad balletihetked. Foto: Marianne Loorents

Balletifotograaf Rünno Lahesoo fotonäitus «Hetked» kutsub nautima liigutuse ilu ja tabatud hetkede erilisust. Pildil särab ka vastne rahvusballeti esitantsija, fotograafi tütar Anna Roberta.

Näitus «Hetked» toob vaatajate ette valitud momente Eesti rahvusballeti lavalaudadelt läbi aastate. Fotode autori Rünno Lahesoo sõnul on piltidele püütud hetked ja emotsioonid, mis publik etendustelt mälestustena kaasa võtab ja mis kutsuvad ikka ja jälle tagasi teatrisaali. «Kes on lavastust näinud, siis võibolla tuleb see meelde, kes pole näinud, siis äkki tahab minna ise vaatama,» ütles balletifotograaf.

«Need fotod pole fotod fotode pärast, vaid sellepärast, et tants on väga lahe asi,» lausus Rünno Lahesoo, kes ise tantsijana tuhatkond korda lavale astunud. «Tants on niisugune lahe keel, et on mõistetav sõltumata sellest, mis rahvusest inimene on. Siin piltidel on väga palju eri rahvusest tantsijaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles