Leiutamislabor kutsub ideid teostama "Tähtsate ninade" eeskujul

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
"Tähtsate ninade" peategelased Oliver ja Sass (Ruben Tolk ja Robert Alexander Peets).
"Tähtsate ninade" peategelased Oliver ja Sass (Ruben Tolk ja Robert Alexander Peets). Foto: Filmikaader

Vivita leiutamislabor on koostanud tasuta õppeprogrammi "Ägedad prototüübid", mis aitab noortel leiutada, prototüüpida ja oma ideid esitleda. 15. novembril tehakse Rakvere Teatrikinos ka juhendatud töötuba koos koguperefilmi "Tähtsad ninad" vaatamisega, kuhu on võimalik registreerida ennast või kogu oma klassi.

Õppematerjalid sobivad kasutamiseks põhikooli I ja II astmes leiutamise ja disainmõtlemise projektõppe ja loovtöö raames ning need saab alla laadida Vivita leiutamislabori kodulehelt.

"Õppeprogrammi inspiratsioon tuli filmist "Tähtsad ninad", kus peategelased Oliver ja Sass leiutasid ninakujulise prillihoidja, poiste klassiõed aga aknaklaasi, mis muudab värvi vastavalt õues olevale temperatuurile," rääkis Vivita leiutamislabori asutaja Mari-Liis Lind, kelle sõnul käib uudsete lahenduste leiutamine ja oma ideede disainimine kindlate töömeetodite alusel. "Leiutamislaboris oleme mitteformaalse hariduse raames viimased viis aastat tutvustanud lastele ja noortele, kuidas leida ideid, lükata käima ettevõtmisi ja lahendada suuri ühiskondlikke väljakutseid. Nüüd saame jagada seda kogemust ja nippe ka koolidega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles