Esmaspäeval on veel plusskraadid, edasi läheb jahedamaks

Copy
Üsna varsti võib tänavatel valitseda selline pilt.
Üsna varsti võib tänavatel valitseda selline pilt. Foto: Marianne Loorents

Aktiivne madalrõhuala liigub esmaspäeval piki Venemaa lääneosa põhja poole, tuues enda lääneserva jäävasse Eestisse vaevu plusspoolele jäävaid õhutemperatuure ning lörtsi ja vihma. Järgnevad päevad toovad aga miinuskraadid ja libeduse.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu esmaspäeva pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma, vastu hommikut Ida-Eestis ka lörtsi. Kohati on udu. Puhub põhjakaare tuul 3–9, põhjarannikul kirdetuul 6–11, puhanguti kuni 16 m/s. Hommikuks tuul veidi nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni +6 kraadi.

Peipsi järvel puhub valdavalt põhja- ja kirdetuul 4–9 m/s. Lainekõrgus on 0,5–1,1 meetrit. Ajuti sajab vihma, pärast keskööd sekka lörtsi. Kohati võib olla udu. Nähtavus on mõõdukas või halb. Sooja on 2–4 kraadi.

Esmaspäeva päeval on pilves ilm. Mitmel pool sajab vihma ja lörtsi, õhtul tuleb ida pool sekka ka lund. Puhub põhja- ja loodetuul 3–9, põhjarannikul puhanguti 13 m/s. Pärastlõunal tuul järk-järgult nõrgeneb. Õhutemperatuur on 0 kuni +5 kraadi.

Peipsi järvel puhub loode- ja põhjatuul 4–9 m/s, kuid õhtul tuul nõrgeneb. Lainekõrgus on 0,5–1,1 meetrit. Sajab vihma ja lörtsi ning õhtul ka lund. Nähtavus on enamasti halb. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.

Ööl vastu teisipäeva tuleb pilves ilm. Mitmel pool sajab lörtsi ja lund, saartel ja läänerannikul ka vihma. Puhub põhjakaare tuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on –1 kuni +3 kraadi. Teisipäeva päeval on üksikute selgimistega pilves ilm. Kohati sajab lörtsi ja lund, saartel ja rannikul ka vihma. Puhub põhjakaare tuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on 0 kuni +3 kraadi.

Kolmapäeva öösel on üksikute selgimistega pilves ilm. Kohati sajab lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Puhub põhja- ja kirdetuul, saartel ja läänerannikul ka idatuul 2–8, rannikul puhanguti 11 m/s. Õhutemperatuur on –3 kuni +3 kraadi. Kolmapäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Puhub kirde- ja idatuul 3–9, rannikul puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on –1 kuni 3 kraadi.

Neljapäeva öösel on üksikute selgimistega pilves ilm. Kohati sajab lund ja lörtsi, saartel ja rannikul ka vihma. Puhub kirde- ja idatuul 3–9 m/s. Õhutemperatuur on –4 kuni +1 kraadi. Neljapäeva päeval on vahelduva pilvisusega ilm. Ennelõunal võib kohati sadada vähest lörtsi ja lund, saartel ka vihma. Puhub idakaare tuul 2–8 m/s. Õhutemperatuur on –2 kuni +2 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles