Kas põlevkivi asemel tuumaenergia? Kiviõlis arutati Eesti energeetika tulevikku

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Kiviõli seminari aruteluring: vasakult Hardi Murula, Teet Kuusmik, Ainar Sepnik, Dmitri Dmitrijev, Eduard Odinets, Kalev Kallemets.
Kiviõli seminari aruteluring: vasakult Hardi Murula, Teet Kuusmik, Ainar Sepnik, Dmitri Dmitrijev, Eduard Odinets, Kalev Kallemets. Foto: Andres Tohver

10. novembril kogunes Kiviõli seikluskeskuse saali nii kohalikke elanikke, tuumateadlasi kui ka poliitikuid. Eesti pole veel tuumariik, kuid sellest võimalusest räägiti seminaril «Virumaa energeetiline tulevik».

Kohtla-Järve linnavolikogu esimees ja riigikogu liige Eduard Odinets kirjeldas sissejuhatuseks põlevkivikaevandustes töötavate inimeste muret oma tuleviku pärast. «Minu vend töötab Narva karjääris. Ta ütleb niimoodi: «Aga mehed duši­ruumis rääkisid.» Ja uskuge mind – mehed Narva karjääri duširuumis ainult sellest räägivadki põhimõtteliselt. Mis meist saab?» kõneles Odinets.

Kliimaministeeriumi kliimaosakonna juhataja Laura Remmelgas rääkis, et käesoleva aasta õhutemperatuuri globaalne keskmine on mõõteajaloo kõrgeim, ületades juba 1,43 kraadiga tööstusrevolutsioonieelset taset. Seetõttu on Euroopa Liit asunud võitlusse kasvuhoonegaaside heite vähendamise nimel, millega kaasnevad liikmesriikidele kohustused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles