Rakvere jalgpallihalli ehitus viibib ümberprojekteerimise tõttu

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Jalgpallihall on plaanis ehitada Rakvere ametikooli kõrval asuva staadioni asemele.
Jalgpallihall on plaanis ehitada Rakvere ametikooli kõrval asuva staadioni asemele. Foto: Ain Liiva

Aasta tagasi raporteeris Rakvere linnavalitsus, et jalgpallihalli ehituseks andis riik lisatoetust ja toetusraha on nüüd 2,4 miljonit eurot. Samast allikast raha saanud Pärnu linnas on hall juba valmis, Paide tegeleb hanke korraldamisega (esimene hange küll ebaõnnestus), aga Rakveres valitseb täielik vaikus. 

Abilinnapea Neeme-Jaak Paap kinnitas, et olukord on kontrolli all ja viivitusel on konkreetne põhjus. "Võtsime vastu otsuse lasta hall ümber projekteerida," selgitas ta. "Esialgse plaani põhjal pidi tulema täispuhutav ehk pneumohall, aga see projekteeriti ümber kergplokkidest kohakindlaks halliks. Täna-homme ootan uue projekti jõudmist oma töölauale ja siis saame asjaga taas edasi minna."

Edasi tuleb minna kiiresti, sest riigi antud toetus 2,4 miljonit eurot tuleb ära kulutada järgmise aasta lõpuks. Vastasel korral peab selle raha lihtsalt tagastama. "Nii nagu projekt meieni jõuab, läheb see ekspertiisi," kõneles Neeme-Jaak Paap. "Sellele kulub tavaliselt kolm-neli nädalat. Minu senine praktika näitab, et ekspertiisi järel tuleb mõned sõlmed veel omakorda ümber projekteerida. Seega kiire on tõesti, kuid järgmise aasta alguses saame loodetavasti hankesse minna. Ehitus ise keeruline olla ei tohiks, ajaliselt jõuab küll, kui suuri tõrkeid ei tule. Väga rahulikult ma toolil istuda muidugi ei saa, sest nii kui projekt meieni jõuab, tuleb sellega tegeleda. Muidu võib tõesti hiljaks jääda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles