Vinni-Pajusti gümnaasiumis kihutasid mudelautod

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Mudelautod garaaži ei vaja, aga nokitsemist on nende kallal küll ja küll.
Mudelautod garaaži ei vaja, aga nokitsemist on nende kallal küll ja küll. Foto: Mart Pitsner

Laupäeval toimus Vinni-Pajusti gümnaasiumis (VPG) raadio teel juhitavate autode võistlussarja juunioride liiga Eesti meistrivõistluste sisehooaja esimene etapp, kus võistles 28 noort automudelisti üle Eesti.

VPG etapiks valminud rada oli Vinni RC huviringi juhendaja ja etapi ühe korraldaja Mart Pitsneri sõnul väga tehniline. See koosnes nii vaipkattega kui ka libedamast parkettkattega osast. Etapi esikoha võitis Jürgen Põld, talle järgnesid Markus Piirits ja Harry Vara.

Võisteldi rajal, mis oli spetsiaalselt etapi jaoks ehitatud kooli aulasse. Ehkki juunioride liiga mudelautod, mis on päris autodega võrreldes mõõtkavas 1:18, võivad saavutada kiiruse kuni 30 kilomeetrit tunnis, ulatusid laupäeval tippkiirused veidi üle 20 kilomeetrini tunnis. Umbes kahemeetrise laiusega rajal ei olnud lihtsalt piisavalt pikki sirgeid ning osal katsetel läbis rada ühel ajal kuni kuus mudelautot. Võisteldi kiiruse peale, kõik mudelid on varustatud tehnikaga, mis suudavad aega mõõta sajandiksekundi täpsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles