Albiina Soomi siidimaalidel veiklevad tunded ja värvid

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Albiina Soomi siidimaalide näitusel hõljuvad sallid ja pilluvad värve maalid.
Albiina Soomi siidimaalide näitusel hõljuvad sallid ja pilluvad värve maalid. Foto: Marianne Loorents

Siidimaalide näitus Rakvere Kolmainu kiriku noortemajas toob vaatajate ette värviküllased pildid, sallid, linikud, samuti katsetused erinevate materjalidega. Albiina Soom, varasemast kunstnikuna tuntud kui Albiina Eiber, on välja pannud nii oma esimesed kui ka alles viimasel ajal valminud siiditeosed.

Esimene siidimaal kujutab õnnelikku noorpaari käsikäes päikeseloojangut imetlemas. «See juhtus nii toredasti. Tulin just Tartus Maria Jürimäe juurest kursustelt. Mu auto seisis kiriku juures ja sellele oli pulmalint külge pandud. Sõitsin kodu poole ja mõtlesin, kes need pulmalised küll olid. Jõudsin Jõgevale. Päike loojus nii ilusate värvidega ja mind tabas inspiratsioon,» jutustas Albiina Soom. Maal «Kallad emale» valmis aga ema mälestuseks, tema 100. sünniaastapäevaks. «Kallad olid tema lemmiklilled,» sõnas kunstnik.

Siidimaalija jutustas, et esialgu meeldis talle väga teha õrnu siidisalle, ent kursustel sai ta indu ja julgust siidimaali katsetada. Maale on aja jooksul valminud neljakümne ringis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles