Koduvägivallatsemine tõi endaga kaasa kriminaalkaristuse

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Lähisuhtes vägivallatsemise eest karistatakse kriminaalkorras rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega.
Lähisuhtes vägivallatsemise eest karistatakse kriminaalkorras rahatrahvi või kuni viieaastase vangistusega. Foto: Sander Ilvest

Viru maakohtu Rakvere kohtumajas mõisteti 24. oktoobril lähisuhtes vägivallatsemise eest süüdi 36-aastane Aimar. Mehel tuli vastu võtta pooleaastane tingimisi vangistus seitsme kuu pikkuse katseajaga.

Aimar tungis augusti lõpus kallale oma elukaaslasele ja ühiste laste emale. Mees võttis ühe käega kinni naise kõrist ja asetas teise käe ähvarduseks löögivalmis. Aimar naist ei löönud, aga võttis seevastu kinni tema juustest ja tiris kannatanu voodilt põrandale ning lohistas seejärel mööda elamist veel edasi. Sellise tegevusega tekitas mees kannatanule hirmu ja tugevat füüsilist valu.

Aimarile määrati karistuseks pooleaastane tingimisi vangistus seitsme kuu pikkuse katseajaga. Lisaks tuleb mehel iga paari kuu tagant anda vereanalüüs, mis kinnitaks tema karskeid eluviise ja motiveeriks teda alkoholi mitte tarvitama. Muu hulgas peab mees katseajal läbima vägivallaennetusele suunatud sotsiaalprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles