Video Cobra tulistab veejoa suurema vaevata läbi tuhaploki või metalli

Copy

Päästeamet otsib alati uusi lahendusi kustutustööde efektiivsemaks muutmiseks. Lehtse külje all Rägavere külas peetud õppusel said ida regiooni elupäästjad vaadata, kuidas töötab seni veel Eestis ainulaadne kõrgsurve-kustutussüsteem, mis sõna otseses mõttes tulistab peene veejoa läbi hoone konstruktsioonide.

See süsteem on praegu peal vaid Tallinna kesklinna komando kustutusautol Dodge RAM 3500, mida kutsutakse hellitavalt Tootsiks. Toots asus teenistusse 2023. aasta veebruaris ja linnatingimustes on selle suurim pluss hea manööverdusvõime ja kiirem kohalejõudmisaeg, sest 17-tonnise põhiautoga on tihedas liikluses ja magalarajoonides liikuda palju keerulisem.

Kuna päästeametil on plaanis järgnevatel aastatel välja vahetada 46 põhiautot autode vastu, millel uus kustutussüsteem peal on, tuligi Tallinna kesklinna komando meeskond Tootsi võimalusi Tapa, Kadrina, Kiviõli ja Sillamäe päästjatele Lehtse külje alla tutvustama. Päästjate žargoonis tuntakse süsteemi külmlõike nime all, kesklinna komandos kasutusel olev on 200-baarise võimsusega. Uute põhiautode varustusse tuleb 100 ühikut suurema survetugevusega aparaat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles