Tapa vallavalitsuse uus struktuur tekitab küsimärke

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
2600 eurot kuus hakkavad uues Tapa vallavalitsuses teenima Valdo Helmelaid, Ene Augasmägi ja Janar Safronov.
2600 eurot kuus hakkavad uues Tapa vallavalitsuses teenima Valdo Helmelaid, Ene Augasmägi ja Janar Safronov. Foto: Andres Tohver

Kui varem oli Tapa vallavalitsuses neli osakonda, siis vastavalt vallavolikogu 15. novembril heaskiidetud uuele struktuurile on osakondi lausa kuus. Ehkki vallavanem Riho Telli sõnul töötajate arv ei kasva ja ka palgafond jääb samaks, hakkab silma, et kaks osakonda on kunstlikult moodustatud ja nii õhukesed, et vägisi jääb mulje, et peamine eesmärk on nende juhtidele mugavat äraelamist pakkuda.

Tapa valla kantseleid juhtis varem vallasekretär (Piret Treial), kelle alluvuses töötasid dokumendihalduse spetsialist (Estelle Freimann), jurist (Margit Halop), kantselei sekretär (Ursula Grau) ja volikogu sekretär (Evelin Värk). Inimesed jäävad oma kohtadele, kuid vastavalt uuele struktuurile on nüüd vallasekretäri alluvuses ka koristaja.

Finantsosakonda juhtis enne finantsspetsialist (Helen Ruberg), kellele allusid pearaamatupidaja (Marje Arraste) ja viis raamatupidajat (Marju Malva-Pitjev, Vilve Veeroja, Helve Leetma, Ea Keir, Merike Viilver). Uue struktuuri järgi nimetatakse osakonna juhti lihtsalt finantsjuhiks, kelle käe all töötab pearaamatupidaja ja neli raamatupidajat. Ühest raamatupidajast seega loobutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles