Kastani puiestee ajas Rakvere linnavolinikud omavahel kisklema (1)

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kärt-Mari Paju Rakvere linnavolikogu istungil kolme Kastani puiesteele istutavate puude kohta käivat ideekavandit tutvustamas.
Kärt-Mari Paju Rakvere linnavolikogu istungil kolme Kastani puiesteele istutavate puude kohta käivat ideekavandit tutvustamas. Foto: Siim Mihailov

Rakvere linnavolikogu eilsel istungil läks Kastani puiesteele istutatavate puude valiku üle arutamisel tuliseks vaidluseks. Ühed leidsid, et puude valik võiks jääda spetsialistidele, teised, et linnavolikogule või Rakvere elanikele. Linnapea Triin Varek märkis, et üks variant on ka lihtsalt loosi tõmmata.

Rakvere linn plaanib järgmisel aastal ümber ehitada Kastani puiestee ja selle käigus tuleb sealsed viletsas seisus puud maha võtta. Linnaaednik Kärt-Mari Paju sõnul on 1920. aastatel istutatud puistu oma aja ära elanud ja praegu tuleb mõelda mitmele asjale korraga. Lisaks tänava ehitusele ja puude istutamisele peab Paju ütlusel meeles pidama seda, et see kesklinna piirkond muutub oluliselt Arvo Pärdi nimelise muusikamaja tõttu – Kastani puiesteel suureneb nii autoga kui ka jalgsi liikujate arv.

Linnaaedniku sõnul tehti analoogne protsess läbi 2014. aastal Võrus Katariina alleel. "Vanad puud võeti maha ja asemele pandi pärnad. Uus allee toob endaga kaasa uusi mõtteid ja me ei peaks seetõttu kartma vanade puude eemaldamist," lausus Paju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles