Uudishimu päeva otseülekandest näeb täna silmapaistvate teadlaste loenguid

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Spordibioloog Kristjan Port räägib uudishimu päeval peetavas loengus stressist, rütmist ja liikumisest.
Spordibioloog Kristjan Port räägib uudishimu päeval peetavas loengus stressist, rütmist ja liikumisest. Foto: Konstantin Sednev

Eesti president Alar Karis kutsus eelmisel aastal kõiki tähistama 17. novembril uudishimu päeva, mis on mõeldud uute teadmiste saamiseks, küsimiseks ja uurimiseks. Sel puhul saab täna kella 10-st jälgida veebi vahendusel silmaringi laiendavaid loenguid, mis mõeldud eeskätt gümnaasiumiõpilastele.

Loenguid peetakse samal ajal nii Tallinna ülikoolis (TLÜ) kui Narva ka gümnaasiumis, veebiülekandes näeb Tallinna omi. Päeva eesmärk on pakkuda õpilastele teaduspõhist silmaringi laiendamise võimalust, sidudes loengute teemad koolis õpituga.

TLÜ rektor ja filosoofiaprofessor Tõnu Viik räägib teemal õnn ja õnnelik olemine. TLÜ andmeanalüüsi lektor ning tõsimängude nooremteadur Triinu Jesmin küsib, kas elame digiprügimäel, ning arutleb selle üle, kui palju talletatud andmeid me tegelikult vajame ning kuidas hoida digihügieeni. Stressist, rütmist ja liikumisest, samuti töövõimest, ülekaalust ja unest ning nende seotusest räägib spordibioloog Kristjan Port.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles