Konkurentsiamet ei tuvastanud Rakvere morgis reeglite rikkumist

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Kalmuküünal. Pilt on illustratiivne.
Kalmuküünal. Pilt on illustratiivne. Foto: Margus Ansu

Augustis alustas konkurentsiamet uurimist Rakvere morgiteenuse vastavuse üle konkurentsireeglitega pärast Maalehes ilmunud artiklit, kus väideti, et surnukeha väljalunastamine oli omastele maksnud 190 eurot. Juristid rikkumist ei tuvastanud.

Konkurentsiameti järelevalveosakonna juristi Kristiina Arnuse sõnul tingis vääritimõistmise ebaselge kommunikatsioon. "Menetluse käigus tuvastasime, et lahkunu väljastamise tasu Rakvere haigla morgis on 20 eurot. Teenuse hinnad tulenevad Viru Matuseteenuste OÜ hinnakirjast ning muud teenused olid kliendi enda soovil tellitud," ütles Arnus.

17. augustil ilmus Maalehes artikkel "Vilgas laibaäri: ema surnukeha väljalunastamise hind on 190 eurot". Maalehes esitatud informatsiooni alusel algatas amet järelevalvemenetluse, seda enam, et sarnane juhtum seoses Valga haigla morgiteenusega juba oli ametis menetluses. Rakvere haigla morgiteenuse kohta algatatud järelevalvemenetluse eesmärk oli eelkõige kontrollida, kas morgiteenuse osutaja Viru Matuseteenuste OÜ tegevuses esineb võimalikku konkurentsiseaduse rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles