Rop-Rock: festival, kus hammustati mikrofon pooleks

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Kadrinas tehtud foto pärineb Veiko Rebase koostatud raamatust "Offense zine: Death Metal In Estonia 1989–1995", kus Rop-Rock on ära märgitud vähemalt 10 leheküljel.
Kadrinas tehtud foto pärineb Veiko Rebase koostatud raamatust "Offense zine: Death Metal In Estonia 1989–1995", kus Rop-Rock on ära märgitud vähemalt 10 leheküljel. Foto: Offense Zine: Death Metal In Estonia 1989-1995

Uus artiklisari "Küll kunagi korraldati" heidab valgust suurtele, omapärastele või lihtsalt ajastu vaimu kandnud sündmustele, kontsertidele ja festivalidele, mida läänevirulased kunagi eest vedasid. Tihti põlve otsas ja nui neljaks korraldatud ürituste köögipoolt ja melu meenutavad eestvõtjad, esinejad ja külastajad. Esimesena tuleb jutuks Kadrina lauluväljakul 1993. aasta 25. ja 26. juulil peetud kaootiline rokifestival Rop-Rock.

Rop-Rocki korraldas umbes viieliikmeline tiim, nende seas toona 21-aastane Meelis Voevodin ja kõigest 17-aastane Ahto-Lembit Lehtmets. "Korraldamise kogemust polnud, aga kuna see muusikute maailm tundus tol hetkel nii põnev ja oli vaja oma bändile rohkem lavakogemusi, siis tuli ise lihtsalt midagi ette võtta," meenutab Voevodin, kes mängis kitarri samal aastal loodud bändis Detonaator.

Festival 2000 krooniga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles