Kungla hoogne pillipidu on kestnud 45 aastat

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rahvamuusikaansambel Kungla naudib kaunist hetke Tudulinnas. Paremalt esimene Hellika Kallaste, neljas Hanna Nõmmik.
Rahvamuusikaansambel Kungla naudib kaunist hetke Tudulinnas. Paremalt esimene Hellika Kallaste, neljas Hanna Nõmmik. Foto: Gristel Suurmets

Rahvamuusikaansambel Kungla paneb täna pillid hüüdma 45. sünnipäeva puhul. Kunglalannade lustlik ja särtsakas musitseerimine peibutab tantsule või vähemasti varbaga rütmi kaasa kõpsima.

Kungla hing ja süda on esimesest kokkusaamisest peale kuulunud rahvamuusikale. Naiste ja neidude musitseerimisrõõm ning pühendumus särab tänase päevani vastu igast palast. Selles peegeldub visadus, töökus ja mängutahe, aga ka suur ja soe ühtekuuluvustunne.

Rahvamuusikaansambli Kungla, mille asutas rahvamuusik Heinrich Masing, juhitüüri on 40 aastat hoidnud kindlalt Aili Möller, teda toetab selles Eve Sarnet. Ansamblisse kuulub 14 naist. Algkoosseisust mängivad Kunglas Aili Möller, Ly Kivistik ja Vaike Simson, noorimad kunglalannad on Hellika Kallaste ja Hanna Nõmmik. Pesamunad, kes lisavad pillilugudesse värve plokkflöödiga, alustasid Kunglas koolitüdrukutena ning on rahvamuusikaansamblile truud tänini. «Nad on nii tublid, andekad ja töökad,» kiitis noori muusikuid Ly Kivistik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles