Haridustöötajate liit: oleme valmis tähtajatuks tööseisakuks

Kevin Volter
Copy
Haridustöötajad korraldasid nädal aega tagasi tunniajase hoiatusstreigi. Kuna kompromissi ei ole saavutatud, ollakse valmis ka tähtajatuks tööseisakuks.
Haridustöötajad korraldasid nädal aega tagasi tunniajase hoiatusstreigi. Kuna kompromissi ei ole saavutatud, ollakse valmis ka tähtajatuks tööseisakuks. Foto: Marianne Loorents

Eesti Haridustöötajate Liit (EHL) tänas kõiki õpetajaid toetavaid ühiskonnategelasi ja erakondi ning riiklikku lepitajat, kes püüdsid leida valitsusega palgatingimuste läbirääkimistel kompromissi, kuid andis teada, et neile esitatud lepituspakkumine ei ole vastuvõetav. 

Riiklik lepitaja Meelis Virkebau saatis täna haridustöötajate liidule ning haridus- ja teadusministeeriumile lepitusettepaneku, mille järgi tõuseks alates uuest aastast kvalifikatsiooninõuetele vastavate üldhariduskoolide õpetajate töötasu alammäär 76 eurot ehk veidi üle nelja protsendi ning moodustaks seega 1825 eurot kuus.

EHL-i esimees Reemo Voltri sõnas, et pakutud kompromiss neid ei rahulda. "Riiklik lepitaja ning tema meeskond on muljet avaldavat kindlameelsust ja diplomaatilisust üles näidates teinud kõik võimaliku, et proovida olukorda lahendada. Mõistame täielikult, miks on koostatud just selline kompromissiettepanek, ja loodame, et mõistetakse ka, miks Eesti õpetajad ei saa seda vastu võtta," sõnas Voltri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles