AASTA ETTEVÕTLUS Keskendume tulevikule, ka ettevõtluses

Eva Samolberg
, Virumaa Teataja peatoimetaja
Copy
Eva Samolberg-Palmi.
Eva Samolberg-Palmi. Foto: Marianne Loorents

Virumaa Teataja koos Lääne-Viru Omavalitsuste Liiduga jagab juba kuuendat korda maakondlikke ettevõtlus­auhindu. Igal aastal oleme konkursile valinud ka fookusteema, sel aastal keskendume ettevõtlusele ja haridusele.

Ettevõtlusõppest võib rääkida üldhariduskoolide või kõrgkoolide vaates palju, sest pakutav haridus kujundab praegused noored, nemad aga kujundavad meie tulevikku. Seda, et tänapäeva noor ootab tööandjalt midagi märksa erinevat, kui ootasid inimesed põlvkond tagasi, ei ole meile uudis. Hinnatud on paindlik tööaeg, kaugtöövõimalused, pere- ja tööelu ühildamine ning pidev areng. Kui tööturule tulev inimene ei leia tingimustele vastavat tööandjat meilt, seab ta sammud välisriiki, sest ka see on praegu aastatetagusega võrreldes märksa lihtsam.

Nii võib öelda, et kui hariduses peaksime suunama noori tegelema ettevõtlusega ning süstima neile ettevõtluspisikut, peaksime harima ka tööandjaid, et nad oleksid kursis töötajate soovidega ja oskaksid vastavalt sellele tekitada võimalusi. Koroonaaeg näitas, et tööandjad suudavad olla üllatavalt paindlikud, kuid igaks muudatuseks ei peaks me sattuma kriisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles