AASTA ETTEVÕTLUS Baltikumi turuliider tegeleb jätkuvalt arendustööga

Merly Raudla
Copy
Bauroc AS on Euroopa Poorbetoonitootjate Assotsiatsiooni (EAACA) liige ning ühiselt on paika pandud tegevuskava saavutada 2050. aastaks poorbetoontoodete valmistamisel ja kasutamisel süsinikuneutraalsus. Seda eesmärki silmas pidades on ettevõtte pikaajaliseks tegevussuunaks oma tooteportfelli pidev täiustamine ja arendamine ning seeläbi turuliidri positsiooni kindlustamine Baltikumis ja müügimahtude kasvatamine teistes lähiriikides.
Bauroc AS on Euroopa Poorbetoonitootjate Assotsiatsiooni (EAACA) liige ning ühiselt on paika pandud tegevuskava saavutada 2050. aastaks poorbetoontoodete valmistamisel ja kasutamisel süsinikuneutraalsus. Seda eesmärki silmas pidades on ettevõtte pikaajaliseks tegevussuunaks oma tooteportfelli pidev täiustamine ja arendamine ning seeläbi turuliidri positsiooni kindlustamine Baltikumis ja müügimahtude kasvatamine teistes lähiriikides. Foto: Marianne Loorents

2001. aastal Kunda külje all Andjas pereettevõttena tootmist alustanud Bauroc AS on praeguseks Põhja-Euroopa suurim poorbetoontoodete valmistaja ja müüritismaterjalide poolest Baltikumi turuliider.

Andja tehase kõrval kuuluvad gruppi kaks poorbetoontoodete tehast ja üks silikaattooteid valmistav tehas, mis asuvad teistes Balti riikides. Kui armeeritud tooteid tehakse peaasjalikult Andjas, siis plokktooteid valmistatakse universaalsetes tehastes, mis võimaldab tootmist optimeerida vastavalt olukorrale turul. Soome tütarfirma põhitegevus on kivimajade müük 50 aastat tuntust kogunud JÄMERÄ kaubamärgi all.

Bauroci grupi ettevõtete konsolideeritud käive ületab 60 miljonit eurot ning ettevõttes töötas möödunud aastal keskmiselt 225 inimest, kellest pooled olid ametis Eestis. 2022. aastal ostis Bauroc meie maakonna ettevõtetelt tooteid ja teenuseid ning tasus kohalikke makse umbes 8,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles