AASTA ETTEVÕTLUS Peep Veedla taskugiidi abil võib tavainimesest saada linnuinimene

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Peep Veedla oma koduaias Mõedakal.
Peep Veedla oma koduaias Mõedakal. Foto: Ain Liiva

Hobiornitoloog ning linnuraamatute ja -mängude autor Peep Veedla on välja andnud kaks linnuteemalist taskuteatmikku. Neist viimane – «Laululindude pesade taskugiid» – on nomineeritud Lääne-Virumaa ettevõtlusauhinnale aasta toote arvestuses.

Eelmine miniteos «Pargi- ja aialindude taskugiid» ilmus mullu kevadel. Kui selles sisaldusid lindude kirjeldused ja lood, mida on kõigil ka niisama huvitav lugeda, siis pesade taskugiid on praktiline abimees neile, kes päriselt loodusest pesi otsivad. See on täis arve ja kirjeldusi: pildile lisanduvad iga linnu pesa mõõdud, nimetatud on ehitusmaterjal, kurna suurus koos munade mõõdu ja värvi ning pesa asukohaga.

Peep Veedla tunnistab, et uue taskuteatmiku müügiedu on eelnevate väljaannete omaga võrreldes olnud märksa kehvem. «Pole midagi teha, linnud lihtsalt huvitavad inimesi oluliselt rohkem kui pesad. Eelmist pidin tegema kolm kordustrükki, kokku 6000 raamatut. See oli ikkagi hittteos.» Pesade taskugiidi müüakse Rahva Raamatus igas kuus paarkümmend raamatut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles