AASTA ETTEVÕTLUS Kipsist dekoratiivkivid asendavad edukalt nii looduskivi, betooni kui ka puitu

Merly Raudla
Copy
Theimo Sildvee koos elukaaslase Dianaga garaaži sisse seatud töötoas.
Theimo Sildvee koos elukaaslase Dianaga garaaži sisse seatud töötoas. Foto: Marianne Loorents

Umbes kolm aastat tagasi tuli ühel Rakvere pereisal keset ööd elu muutev mõte. Idee tundus lausa nii hea, et ta ajas magava elukaaslase üles ja andis teada plaanist hakata kipsist dekoratiivkive tootma. Unine elukaaslane ütles, et tore, aga äkki magaks edasi. Peagi tegi mees vannitoas kipsiga esimese katsetuse.

Esialgu pere vannitoas kipsiga mäkerdanud Theimo Sildvee kolis oma tegemistega peagi keldrisse ja sealt edasi garaaži. Nüüdseks ongi pere autod lageda taeva all ning peremees oma hobiga, milleks on Wallstone OÜ, on vallutanud kogu garaaži. Seal teeb ta valmis kipsisegu ja sellest saavad silikoonist vormide abil eri mustriga dekoratiivkivid. Mõned neist näevad välja kui looduskivid, teisi võib näpuga katsumata segamini ajada puiduga. Leidub ka 3D mustriga kipsplaate.

Käsitsi valatud kivid on ettevõtja sõnul mõõdutäpsemad ning ehitusmehel palju mugavamad paigaldada kui mass­toodang, mille puhul tuleb tihtipeale endal kivi ääred siledaks lihvida. Vastupidavuselt olevat kipsist kivid sama head kui betoonist valatud. Küll aga olevat kipsist plaate tunduvalt lihtsam lõigata. «Seda ei saa võrrelda kipsplaadiga. Ta on ikkagi hästi tugev kips,» toonitas Theimo Sildvee. Kips on nii betoonist kui ka looduskivist kergem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles