AASTA ETTEVÕTLUS Sõmerul toodetakse kümnendat aastat premium-klassi puidugraanuleid

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Puhurautosse mahub 16–24 tonni pelleteid, mis saab kliendi mahutitesse suurema vaevata ümber laadida.
Puhurautosse mahub 16–24 tonni pelleteid, mis saab kliendi mahutitesse suurema vaevata ümber laadida. Foto: Ardor OÜ

Jaanuaris kümnendat tootmisaastat tähistava Ardor OÜ tehas laiub Rakvere vallas Sõmerul kolmel hektaril

ja tegeleb puidugraanulite tootmisega, andes tööd 17 inimesele. Kolmandik pelletitest müüakse maha Eestis ja ülejäänud osa eksporditakse laevadega Taani, Hollandisse ja Suurbritanniasse.

Ardor OÜ juhatuse liikme Kuido Kuntro sõnul mõjutab kriis ka puidutööstust, aga loodetavasti hakkab see valdkond jõudma tasapisi taastumisjärku. «Meie erisus on see, et töötame ringmajanduse põhimõttel ja toodame puidu- ja mööblitööstuse jääkidest kõrge kvaliteediga pakendivabu ja vastupidavaid premium-pelleteid, mis eraldavad vähe tuhka. Kõigest 0,3 protsenti. Tekkinud tuhka on hiljem võimalik kasutada põldudel väetisena ja seetõttu ei lähe mitte midagi kaduma,» rääkis Kuntro.

Ardor OÜ tarnib pelletid klientidele, keda on üle Eesti, puhurautodega. Ära jääb tülikas käsitsemine ja pakendite utiliseerimine, aga see eeldab, et kliendil on olemas graanulimahuti. «Meie tootmine ja transport on pakendivaba ja sellevõrra keskkonnasõbralikum. Kindlasti on see meetod kliendi jaoks ka kiirem, lihtsam ja mugavam,» lausus Kuntro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles