AASTA ETTEVÕTLUS Hea ettevõtja teenetemärgi laureaat lõpetab oma firma tegevuse (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
"Stabiilsust ei ole ei Eesti majanduses ega transpordisektoris. Kokkulepped ei pea. Petiseid on palju." Andrus Nõuakas, OÜ Raatma.
"Stabiilsust ei ole ei Eesti majanduses ega transpordisektoris. Kokkulepped ei pea. Petiseid on palju." Andrus Nõuakas, OÜ Raatma. Foto: Ain Liiva

Teenetemärgi «Hea ettevõtja 20 aastat» laureaat Andrus Nõuakas on OÜ-d Raatma ja selle eelkäijat juhtinud kokku 31 aastat, kuid nende ridade ilmumise ajaks on Kabalas tegutsenud ettevõtte tegevus lõppenud.

Andrus Nõuakas kinnitas, et läheb ettevõtjaametist erru puhta südametunnistuse ja hea ööunega. «Võlgu ma kellelegi pole. Viimased autojuhid said koondamisteate varakult ja maksin neile kõik ausalt välja, nagu seadus ette näeb,» rääkis ta. «Ma olen alati oma töölistest lugu pidanud. Palgapäev on palgapäev, alati maksin õigel ajal, jäi siis endale midagi alles või ei jäänud.»

OÜ Raatma sai alguse omaaegsest ühismajandi osakonnast. «Juhtus nii, et mulle tehti ettepanek kogu seda kupatust juhtima hakata,» meenutas Nõuakas. «Isa, endine kolhoosiesimees, oli vastu, aga noor mees, tõestada oli ju vaja. Alguses tegelesime samaga, millega kolhoos tegeles – oli loomapidamine, saekaater, transpordiüksus. Hiljem keskendusin ainult transpordile,» rääkis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles