Rakvere haigla õde asus arendama maakaitseringkonna meditsiinivaldkonda

Kevin Volter
Copy
Kristjan Laubholts (vasakul) on pikaagne Kaitseliidu liige.
Kristjan Laubholts (vasakul) on pikaagne Kaitseliidu liige. Foto: Vladislav Musakko

Tänavu loodi Kaitseliidu kirde maakaitseringkonda meditsiinispetsialisti ametikoht, et valdkonna arengus uuele tasemele liikuda. Aastate jooksul on meditsiinivaldkonnas eri tasanditel ülesandeid juurde tulnud, samuti on vaja välja töötada uus arengusuund.

Kristjan Laubholts, kes seda rolli novembrikuust täitma asus, on kirde maakaitseringkonna Viru malevaga seotud olnud juba alates noorkotka aegadest, kokku on ta Kaitseliidus olnud rohkem kui 10 aastat. "Hetkel olen toimetamas ka noorte kotkaste Tulekivi rühmapealikuna ja noorte kotkaste Viru maleva malevapealiku abina," ütles ta.

Peale meditsiiniõpinguid asus Laubholts maleva vabatahtliku meditsiinipealiku rolli kandma. "Kui varasemalt olin vabatahtlikuna omal erialal Viru malevas rohkem nõustaja ja instruktor, siis nüüd on minu ülesanneteks meditsiinivaldkonna juhtimine ehk meditsiinilise võimekuse tagamine, sealhulgas läbi väljaõppe nii maleva kui ka kirde maakaitseringkonna suurematel õppustel. Selleks et see paremini ja koostöös üksuste ning teiste ringkonna malevatega toimiks, on vaja alguses asetada fookuspunkt just planeerimisele," rääkis Laubholts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles