Reportaaž Elu Viru vanglas on heas mõttes igav

Copy
Viru vangla saateüksuse vanemvalvur Risto Männi on mõne aastaga teinud muljet avaldava tõusu karjääriredelil. Nüüd on tema ülesanneteks teiste valvurite treenimine ja vangide saatmine, näiteks haiglavisiitide ajal.
Viru vangla saateüksuse vanemvalvur Risto Männi on mõne aastaga teinud muljet avaldava tõusu karjääriredelil. Nüüd on tema ülesanneteks teiste valvurite treenimine ja vangide saatmine, näiteks haiglavisiitide ajal. Foto: Marianne Loorents

Kõigil meist on mingi pilt sellest, milline on elu vanglas. Olgu sellel siis Ameerika filmidest nähtud räuskavad ja ebaviisakad kinnipeetavad, koledad stseenid hügieeni mõistes kiviajas olevatest Aasia korrektsiooniasutustest või midagi muud. Ringkäik Viru vanglas lisas aga uued kaadrid ja kokkuvõttes võib öelda, et vang elab seal heas mõttes igavat elu.

Vangide arv on olnud aastaid langustrendis. Jõhvis asuvas Viru vanglas on eilse seisuga kinnipeetavaid veidi üle kuuesaja. Järelevalvekorralduse üksuse juht Villiam Linder, kes on siin töötanud alates vangla avamisest 2008. aastal, meenutas, et näiteks noorte üksuses oli alguses umbes 190 kinnipeetavat, nüüdseks on nende arv vähenenud kõigest kahekümnele.

Kinnipeetavad saavad oma lähedastega kohtuda peretubades.
Kinnipeetavad saavad oma lähedastega kohtuda peretubades. Foto: Marianne Loorents
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles