Moonika Pilli võitis Kuubal maratoni

Kevin Volter
Copy
Moonika Pilli ületas finišijoone Kuuba pealinnas toimunud maratonil esimesena.
Moonika Pilli ületas finišijoone Kuuba pealinnas toimunud maratonil esimesena. Foto: Erakogu

Rakvere jooksja Moonika Pilli osales pühapäeval Kuuba pealinnas Havannas toimunud Marabana maratonil ning võitis ajaga 3.13.10 esikoha. Naine sai ka elus esimest korda anda dopinguproovi, kusjuures protseduur kestis pea sama kaua kui jooks.

Moonika Pilli sõnas, et äärepealt oleks tulnud tal jooksudistants läbida paljajalu, sest oli esiti oma jooksutossud taksosseunustanud. Võistlusrada kulges mööda imekauneid saareriigi pealinna tänavaid, kuid eriliseks tegi maratoni asjaolu, et start anti kell 6 hommikul, kuna päevased temperatuurid tõusevad seal väljakannatamatult kõrgeks. Sellegipoolest oli stardihetkel sooja juba 29 kraadi.

"Sain ka esimese dopingukontrolli kogemuse, mis osutus piinarikkamaks kui jooks ise," rääkis Pilli. Nimelt tuleb dopingukontrollis täita A- ja B- proovi jaoks tops minimaalselt 120 milliliitri uriiniga. "Aga kui sa oled jooksnud kuumas maratoni, siis vähemalt mina olin vedelikust täiesti tühi. Iga samm selle protseduuri käigus on kontrollitud ehk sinule määratud saatja reaalselt seisabki WC ukse peal ja jälgib pingsalt kogu protsessi," kirjeldas sportlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles