Äntus tehtud allveefoto sai hiite kuvavõistluse peapreemia

Kevin Volter
Copy
Äntu allikas.
Äntu allikas. Foto: Kaido Haagen

Tänavu 16. korda toimunud rahvusvahelise hiite kuvavõistluse võitis Kaido Haageni allveefoto pühast allikast. Kirgassinine ja eksootiliselt mõjuv ülesvõte pole siiski jäädvustatud mitte kaugel lõunamaal, vaid Eestis Väike-Maarja lähedal Äntu Ugurimäe pühal allikal.

Võidufoto autor kirjeldas, et Äntu järvede veealust maailma imetlemas käies on ta ikka püüdnud ka Äntu allika juurest läbi astuda. "Olen näinud teda nii hägusaveelise väikese loiguna kui ka värskusest pakatava küllusliku jõelättena," rääkis Kaido Haagen, kes tegutseb fotograafi ja reisijuhina maailma eri paigus. Haageni foto Venetsueelas asuvast Kerepakupai-merú joast pälvis kuvavõistlusel maailma pühapaiga kategoorias auhinna. 

Žürii hindas Virumaa auhinna vääriliseks Postimehe foto- ja videoreporteri Eero Vabamägi, kelle Mahu kihelkonnas Samma külas Tammealuse hiies tehtud foto oli hindajatele samuti silma jäänud. "Nii Martini ema kui isa poolt suguvõsa on pärit Tammealuse hiie ümbruskonnast ja just see oli paik, kus ta soovis Lätist pärit Eva oma kaasaks võtta. Hiie rüpes abiellumine oli noorpaari meelest pidulikum kui kirikus," kirjeldas Vabamägi oma fotot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles