Kiviõlis lumekahur huugab, Kadrinas oodatakse külma

Merly Raudla
Copy
Kadrina lumekahurid tööhoos.
Kadrina lumekahurid tööhoos. Foto: Tõnu Rummo

Lõuna-Eestis on maha sadanud nii palju lund, et spordisõbrad saavad juba suusatada. Otepää nõlvadel teevad lund juurde lumekahurid. 170 kilomeetrit põhja pool katab siin-seal maad lumekirme, millel ei saa ka parima tahtmise juures suuski libisema. Kiviõli seikluskeskus pani reedel tööle kuus lumekahurit, Kadrinas tuleb veel külma oodata.

Kiviõli seikluskeskuse eestvedaja Tõnu Valdmaa tunnistas, et kuigi kuus kahurit on lund tootnud reedest saadik, on valmis lund vähe. "Külma on vähe olnud," avaldas mees põhjuse. Tema sõnul oleks lund väga hea toota, kui külma oleks 15 kraadi. Seni pole Kiviõli seikluspargis kümmetki külmakraadi olnud, korra näitas termomeeter küll miinus üheksa. Peamiselt on kargust olnud kolme ja viie külmakraadi vahel. Sellistes tingimustes kahurid kvaliteetset lund küll toodavad, lihtsalt kogus on väiksem.

Valdmaa arvas, et esmaspäeva õhtuks saab praeguse tempoga ühele nõlvale kolmandiku ulatuses kunstlumi peale. Nõlv tuleb katta umbes poolemeetrise lumekihiga, siis võib hakata suuskadele ja lumelauale hoogu andma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles