Liikluskoolitus pani gümnasistid tõsiselt järele mõtlema

Kevin Volter
Copy
Liikluspsühholoog dr Gunnar Meinhard on oma meeskonnaga 16 aasta jooksul liiklustarkust jaganud mitmekümnele tuhandele koolinoorele.
Liikluspsühholoog dr Gunnar Meinhard on oma meeskonnaga 16 aasta jooksul liiklustarkust jaganud mitmekümnele tuhandele koolinoorele. Foto: Kevin Volter

Olukord liikluses on halb. Seda eriti viimastel nädalatel, mil pea iga päev on juhtunud mõni traagiliste tagajärgedega liiklusõnnetus. Rakvere riigigümnaasiumis käis juba mitmendat korda õpilastele liiklusriskidest rääkimas Trafity koolitustiim eesotsas tunnustatud liikluspsühholoogi doktor Gunnar Meinhardiga.

Liikluskultuur ja selle austamine saab alguse juba väga noorest east. Millist käitumismustrit me oma lastes kujundame, kui jookseme keelava tulega üle ristmiku, võsuke käevangus? Või kuidas meist saavad viisakad autojuhid, kui meie vanemad ületavad iga päev kiirust, või veel hullem, juhivad autot joobeseisundis?

Koolitus "Selge pilt ...!?" on veidi teistsugune kui tavaline akadeemiline loeng, kus saalis pooled kuulajad magavad ja pooled surfavad nutitelefonis. Paraku on maailmas nii, et parim viis inimese ajukurdude vahele pugeda on paisata nad mugavustsoonist välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles