Näitemängupäeval tegid ilma «Tüli» ning «Elu ja armastus»

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Sõmeru trupi «Tüli» tunnistati Lääne-Virumaa harrastusteatrite parimaks lavastuseks, Andrus Remiküll (vaskult teine) parimaks meesnäitlejaks.
Sõmeru trupi «Tüli» tunnistati Lääne-Virumaa harrastusteatrite parimaks lavastuseks, Andrus Remiküll (vaskult teine) parimaks meesnäitlejaks. Foto: Tiiu Heinsoo

Lääne-Virumaa XVII näitemängupäeval võttis Tamsalus mõõtu kuus maakonna harrastusteatritruppi. Parima lavastuse tiitli pälvis Sõmeru näitetrupp lavastusega «Tüli», neli auhinda noppis Läsna teatri «Elu ja armastus». Välja anti ka rida eripreemiaid.

Lavastusi hinnanud žürii liige, Rakvere teatri näitleja Madis Mäeorg ütles, et harrastustruppide tase oli väga tugev. «Väga korralikud materjalid olid ette võetud. Oli sügavamaid teemasid ja ka kergemat komöödiat, aga kõik olid hästi tehtud ja korralikult lavastatud,» tunnustas ta Lääne-Virumaa teatriharrastajaid.

Sõmeru näitetrupile tõi parima lavastuse tiitli Mohamed El Khatibi näidend «Tüli» Urmas Lennuki lavastuses. «Sõmeru näitetrupp oli koostöös Urmas Lennukiga teinud loo vanemate lahutusest, nähtuna laste vaatenurgast. See oli väga puudutav ja mõjus teos. Lühikese ajaga anti edasi väga valus teema, aga see anti edasi väga peenelt ja laste mängimine tuli trupil ka väga täpselt välja – ei olnud liiga palju ega ei olnud liiga vähe, vaid parajalt,» iseloomustas Mäeorg näitemängupäeva võitnud lavalugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles