Aeg märgata maakonna tublisid tegijaid ja tegusid

Merly Raudla
Copy
Isikuteo kategoorias kuulutati mulluseks võitjaks Raivo Olevi ja Martin Tanningu eestvedamisel kuulivestide valmistamine ja Ukrainasse saatmine.
Isikuteo kategoorias kuulutati mulluseks võitjaks Raivo Olevi ja Martin Tanningu eestvedamisel kuulivestide valmistamine ja Ukrainasse saatmine. Foto: Ain Liiva

Virumaa Teataja ja Lääne-Viru Omavalitsuste Liit (VIROL) kutsuvad märkama maakonnas tehtud tublisid tegusid ja nende tegijaid ning esitama neid konkursile «Aasta tegu». Seekordne silmapaistvate tegude eest tunnustamine on järjekorras juba kahekümne esimene.

Et aasta teo tiitli laureaate saaks veebruari alguses tunnustada, kutsume kõiki üles hiljemalt 10. detsembriks (kaasa arvatud) kandidaate esitama. Selleks tuleb saata kiri, kus on märgitud tunnustust vääriv tegu ja põhjus, miks tuleks seda esile tõsta, samuti tegija nimi ja kontaktandmed, e-posti aadressil eva.samolberg-palmi@virumaateataja.ee. Kandidaate võivad esitada nii üksikisikud kui ka organisatsioonid ja asutused.

Lääne-Virumaa aasta teo tiitel antakse välja kahes kategoorias: isikuteo ja ettevõtte/asutuse/organisatsiooni ehk ühisteo kategoorias. Aasta teo valimisel lähtutakse järgmistest kriteeriumidest: eriline edu; vajalik ja kordaläinud suurüritus; oluline ehitis või loominguline saavutus; paik või asi, mida võib pidada 2023. aasta märgiks. Aasta teo tiitli vääriline on tegu või üritus, millest räägitakse ka tulevikus kui märgist kodukülas, -vallas, -linnas, -maakonnas.

Aasta teo toimkond valib pärast 10. detsembrit välja rahvahääletusele minevad nominendid, seejärel avaldatakse need hääletamiseks.

Toimkonda kuuluvad Virumaa Teataja, VIROL-i ja Lääne-Virumaa keskraamatukogu esindajad. Hääletamine kestab kolm nädalat ning hääletada saab VIROL-i kodulehel, kirja teel ja kõikides maakonna raamatukogudes. Konkursi võitjaid autasustatakse pidulikul vastuvõtul.

Aasta teo konkurss ongi parim võimalus kõigil maakonna inimestel meiega koos kaasa mõelda ning leida üles tegijad.

Virumaa Teataja peatoimetaja Eva Samolberg-Palmi ütles, et aasta silmapaistvaimate tegude tunnustamine maakonnas on armas traditsioon. «Tänavu jagame tunnustust juba 21. korda, mis näitab, et oleme kogukonnana tugev tervik.»

«Lääne-Virumaa on aastast aastasse näidanud ennast maakonnana, kus alati toimub midagi põnevat ja algatatakse uusi ägedaid projekte. Nende uute algatuste mõju ei piirdu sageli ainult ühe küla või omavalitsusega, vaid on suisa maakonnaülene. Aasta teo konkurss ongi parim võimalus ­kõigil maakonna inimestel meiega koos kaasa mõelda ning leida üles need tegijad, kes on kohe lõppeval aastal jäänud silma millegi erilise ja uudsega. Siinkohal kutsun kõiki üles tublisid tegijaid ning nende tegusid märkama ja nendest teada andma,» rääkis omavalitsuste liidu tegevdirektor Sven Hõbemägi.

Mullu pälvis aasta ühisteo tiitli Kadrina vabatahtliku päästekomando saavutus – tiitli «Eliitkomando 2022» võit. Isikuteo kategoorias kuulutati võitjaks Raivo Olevi ja Martin Tanningu eestvedamisel kuulivestide valmistamine ja Ukrainasse saatmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles