Ministeerium: õpetajate töötasu erinev tõstmine pole praegu võimalik

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
2024. aasta alguseks töötab ministeerium välja õpetaja karjäärimudeli koos koormuse arvestuse ja palgaastmestikuga.
2024. aasta alguseks töötab ministeerium välja õpetaja karjäärimudeli koos koormuse arvestuse ja palgaastmestikuga. Foto: Kristjan Teedema

Riiklik lepitaja pakkus välja õpetajate palga erineva tõstmise, kuid haridus- ja teadusministeeriumi teatel ei ole see praegu võimalik. 2024. aasta alguseks töötab ministeerium välja õpetajate karjäärimudeli ja palgaastmestiku, milles arvestatakse õpetaja koormust ja professionaalsust.

Riiklik lepitaja tegi ettepaneku tõsta õpetajate töötasu alammäära kvalifitseeritud õpetajatele 4,3 protsenti ja kvalifikatsioonita pedagoogidele 1,77 protsenti ning soovitas alustada poolte vahel läbirääkimisi. Haridus- ja teadusministeerium alustabki konsultatsioonidega koolipidajate ja õpetajate esindajatega pikaajalise haridusleppe sõlmimiseks.

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas selgitas, et  lepitaja ettepanek eeldaks põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse muutmist, mida ei ole võimalik sel aastal enam teha. Lisaks läheks vaja täiendavalt 12 miljonit eurot, mida riigieelarve suur puudujääk momendil ei võimalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles