Esimene lumetorm Öösel algab sadu, nädalaga võib maha tulla pea 30-sentimeetrine lumekiht

Kevin Volter
Copy
Liikluses tuleb järgnevate päevade jooksul olla eriti tähelepanelik, sest paks lumekiht muudab teeolud raskeks.
Liikluses tuleb järgnevate päevade jooksul olla eriti tähelepanelik, sest paks lumekiht muudab teeolud raskeks. Foto: Marianne Loorents

Keskkonnaagentuur prognoosib lähipäevadeks tihedat lume- ja lörtsisadu ning tormituuli, mis teevad liiklusolud kiiresti keeruliseks. Järgmise seitsme päeva jooksul võib maha sadada lausa 29,5 cm lund ja temperatuurid langevad kuni 15 külmakraadini.

Ka sünoptik Kairo Kiitsak kirjutab sotsiaalmeedias, et talv näitab üha enam hambaid. "Peagi käib lumetuisk üle Eesti, muudab maa valgemaks ja teeolud keeruliseks, läheb korraks sulale ja pöörab siis nädala lõpus juba ilma tagasi külmaks," sõnas Kiitsak.

Prognoosi kohaselt jõuab kolmapäeva õhtul saartele tihe lume- ja lörtsisadu, tuiskab. Lõuna- ja edelatuul tugevneb sisemaal puhanguti 15, rannikul 21, saartel 25 m/s. Keskkonnaagentuuri hoiatuse kohaselt jõuavad tugev tuul, lume- ja lörtsisadu ning tuisk Lääne-Virumaale kolmapäeva öösel vastu neljapäeva. Tuisk ja lumesadu jätkuvad ka neljapäeva hommikupoolikul ning 24 tunniga võib maha tulla kuni 12 cm lund. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles