Vallad kinnitavad: lumetõrjeks oleme valmis

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Maapiirkondades tegelevad lumetõrjega sageli kohalikud põllumajandusfirmad, leides nõnda rakendust muidu talvekorteris seisvatele masinatele.
Maapiirkondades tegelevad lumetõrjega sageli kohalikud põllumajandusfirmad, leides nõnda rakendust muidu talvekorteris seisvatele masinatele. Foto: Marianne Loorents

Kõik Lääne-Viru omavalitsused – Rakvere linn ja seitse valda – kinnitavad, et talihooldajatega on lepingud sõlmitud ja talv ei tule ootamatult. Tõehetk saabub siis, kui kolmapäeva õhtuks lubatud lumetorm on möödas.

Rakvere linna lumetõrjest eeloleval talvel kirjutas Virumaa Teataja kolmapäevases paberlehes ja päev varem avaldatud veebiartiklis. Seitsme valla esindajad räägivad pea sama juttu – lepingud on sõlmitud, järelevalvemehhanism olemas, lumi saab teedelt ja tänavatelt lükatud.

Väike-Maarja vallas on kohalikke teid 322 kilomeetrit, millest lumetõrjet tehakse 200 kilomeetril. Perioodil 2023/2024 tegelevad lumelükkamisega Väike-Maarja Haldusteenused ning kümme eraettevõtjat nii Väike-Maarja vallast kui ka väljastpoolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles