Lapsed räägivad enda õiguste kuu puhul, mis neile õnneks tarvis on

Kärt Devaney
Copy
Neiud leiavad, et lastel on vaja osavõtlikke täiskasvanuid.
Neiud leiavad, et lastel on vaja osavõtlikke täiskasvanuid. Foto: Erakogu

Lastekaitse Liidu eestvõttel on november lapse õiguste kuu. Üheteistkümnendal lapse õiguste kuul toimub lapse osaluse teemaline konverents, saab kokku õnneliku lapse pusle, mille tükid illustreerivad erinevate inimeste erisuguseid vaatenurki, lisaks ilmub värske veebiajakiri Märka Last ja korraldatakse laste heaolu toetavaid tegevusi.

Lapse õiguste kuu puhul 18. novembril peetud Lastekaitse Liidu aastakonverents kandis tänavu pealkirja «Õnnelik laps – kuulatud, kaasatud ja mõistetud», mis keskendus lapse osalemisele nii ühiskonnas kui ka pereelus ning tema osaluse toetamisele. Mida aga lapsed ise sellisest algatusest arvavad ja mida õnnelikuks lapseks olemiseks tarvis läheb?

Ust noorte hingeellu aitavad paotada Haljala kooli 7. klassi õpilased Kristelle Urmet ja Marleen Türbsal. Mõlemad on Haljala kodutütarde rühma liikmed ning kuuluvad kooli õpilasesindusse, Marleen on lisaks õpilas­esinduse esimees. Neiud tõdevad, et liiga palju nad lapse õiguste kuust kuulnud pole. Küll aga olid neile tuttavad ÜRO lapse õiguste konventsioon ja arusaam, et õigused käivad käsikäes kohustustega, seda ka laste puhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles