Eestile ringi peale tegeval jooksufanaatikul täitus Rakvere lähistel 300 kilomeetrit

Merly Raudla
Copy
Joonas Mengel (vasakul) koos sõbra Joeliga Koeraveres. Kohe-kohe täitus Joonasel 300 kilomeetrit ehk pool kogudistantsist.
Joonas Mengel (vasakul) koos sõbra Joeliga Koeraveres. Kohe-kohe täitus Joonasel 300 kilomeetrit ehk pool kogudistantsist. Foto: Marianne Loorents

Kaheksa päeva tagasi Pärnu lähistel jooksu alustanud Joonas Mengel jõudis eile Tapa kaudu Rakverre. Täna hommikul võttis hakkaja mees suuna Väike-Maarjasse. Noor mees soovib joostes Eestile ringi peale teha.

Kaks aastat tagasi seadis Joonas Mengel endale 100 eesmärki, mis enne surma ja järgmise nelja aasta jooksul täita tuleb. Ümber Eesti jooksmine oli üks neist. Esialgu plaanis mees jooksu alustada augustis, kuid lükkas ja lükkas seda edasi. "Kartsin. Teadsin, et see on valus ja raske," avaldas Mengel ja tõdes, et distants on brutaalne. Vahepeal plaanis mees jooksmise järgmisesse aastasse edasi lükata, kuid mõistis, et otsib vaid ettekäändeid. Ta võttis vastu otsuse, et võtab raske katsumuse kohe ette. Valida oli, kas alustada novembris või detsembris. "Mõlemad on halvad, aga november on parem," tunnistas Mengel, kes oli startinud 16. novembril.

Mengel ei ole ultrajooksja. Selgus, et jooksmisega hakkas noor mees tegelema alles möödunud aastal. Puukborrelioosi tõttu oli tal jala närv kahjustada saanud, ja kuna kõndida oli raske, otsustas ta jooksma hakata. Tänaseks on Mengel 562 päeva järjest jooksnud ja seni oli kõige pikem distants võrdne maratoniga. Nüüd on ta juba mitu päeva järjepanu läbinud pikema vahemaa – poolsada kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles