Abdul Turay õpetab Tamsalu gümnaasiumis inglise keelt

Andres Tohver
, ajakirjanik
Copy
Abdul Turay Tamsalu gümnaasiumis 10. klassile inglise keele tundi andmas.
Abdul Turay Tamsalu gümnaasiumis 10. klassile inglise keele tundi andmas. Foto: Ain Liiva

«Kuidas ma siia sattusin?» kordas Abdul Turay ajakirjaniku küsimust naerma puhkedes. «Nad panid Õpetajate Lehte kuulutuse. Ma taotlesin seda kohta ja sain. Direktor ütles mulle tere tulemast. Nad on rõõmsad, et ma siia tulin, sest mul on kogemust, ma olen koolis ka varem töötanud,» meenutas ta oma pedagoogitee algust Lääne-Virumaal.

Tamsalu gümnaasiumi 10. klassi inglise keele tunnis hakkas esimese asjana silma koolinoorte häbelikkus. Kaksteist õpilast, pooled poisid ja pooled tüdrukud, seadsid ennast sisse tagumistes pinkides. «Miks te nii taga istute?» küsis Turay. Järgnes kolin ja ettepoole kolimine. Siis avati õpikud, välja antud Suurbritannias. Lüngad harjutuses tuli täita õigete verbidega.

Esimene lause kõlas nõnda: «Turists can observe sharks and whales from the safety of a boat» («Turistid võivad jälgida haikalu ja vaalu turvaliselt paadist»). Puudu oli sõna observe. Järgnes: «This equipment can detect if there are sharks swimming in the area» («See varustus võib tuvastada, kas piirkonnas ujub haikalu»). Puudu oli sõna detect.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles