Auto rullus üle katuse, autos turvavarustuseta viibinud laps sai raskelt viga

Merly Raudla
Copy
Auto sõitis teelt välja ja rullus üle katuse.
Auto sõitis teelt välja ja rullus üle katuse. Foto: PPA

Ööl vastu tänast juhtus Rakvere vallas Sämi külas liiklusõnnetus, kui sõiduauto BMW juht kaotas talvisel teel kontrolli oma auto üle, nii et see paiskus läbi teepiirde teelt välja ning rullus üle katuse. Autos olid juht ja tema kaks väikest last.

Sündmuskohal rullus politseinike ees lahti kurvastav vaatepilt. Auto tagaistmel sõitis isaga kaasa kaks pisikest last. Pisem neist oli kenasti turvatoolis, kui veidi vanem sõitis autos kaasa ilma turvavarustuseta. Kahjuks sai tema ka raskemalt viga. Mõlemad lapsed sõidutati haiglasse. Nende isa viga ei saanud, ta oli kaine ja tal on juhtimisõigus.

"Siit ka meeldetuletus kõikidele vanematele – laste turvalisuse arvelt ei tohi teha mitte mingeid järeleandmisi. Turvatooli või muu eakohase varustuse kasutamise nõue ei ole pelgalt soovitus, vaid kohustus," rääkis Rakvere politseijaoskonna patrullitalituse juht Tauno Lempu. Turvavarustus päästab raskematest vigastustest, kui peaks õnnetus juhtuma. "Seda näitas selgelt ka öine liiklusõnnetus, kus turvatoolis kenasti sõitnud pisike põnn väliseid vigastusi ei omanud, seevastu turvavarustuseta laps sai viga, sest teda ei kaitsnud õnnetusse sattudes miski," ütles Lempu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles