Põlvepikuraamatu konkurss tõi eripreemia

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kirjanik Tiia Selli on saanud valmis uue lasteraamatu.
Kirjanik Tiia Selli on saanud valmis uue lasteraamatu. Foto: Arvet Mägi

Eesti lastekirjanduse keskus kuulutas välja Põlvepikuraamatu konkursi võitjad. Loomevõistlusele esitati 71 raamatuprojekti, mis on tehtud kuni 7-aastastele lugejatele mõeldes. Eripreemiaga tunnustati rakverlasi Tiia Sellit ja Kersti Sellit.

Kirjastuse Päike ja Pilv, Eesti lastekirjanduse keskuse ning kultuuriministeeriumi koostöös toimunud konkursi võitsid kirjanik Piret Jaaks ja illustraator Marju Tammik käsikirjaga "Suur saladus". 

Teist ja kolmandat kohta jagasid autor ja illustraator Tiiu Kitsik võistlustööga "Meie tee" ning autor Katrin Tõnisson ja illustraator Reda Tomingas raamatuprojektiga "Notsu suur soov".

Lisaks andis žürii välja kolm eripreemiat. Illustratsiooni eripreemia pälvis Epp Linke piltide eest käsikirjale "Igaüks on rohkem kui üks", Margit Saluste võistlustöö "Pink" sai tekstipreemia ning Võru Instituudi preemiaga tunnustati autor Tiia Sellit ja illustraator Kersti Sellit "Jänese sünnipäevakoogi" eest. "Jänese sünnipäevakoogi" avaldab võru keeles Võru Instituut, kes kingib selle kõigile Vana-Võromaal sündivatele lastele.

"Sellele konkursile oli iseloomulik, et teemasid käsitleti seinast seina ja üldjuhul arvestati sihtgrupi vanusega. 71 konkursile esitatud raamatuprojektist tõusis esile ja jõudis finaali 16. Kõik finaali jõudnud tööd olid tugevad ning autorite nimedega ümbrikke avades selgus, et paari erandiga on finalistid varemgi lastele kirjutanud või lasteraamatuid illustreerinud," märkis kirjastuse Päike ja Pilv juhataja Katrin Reinmaa.

Põlvepikuraamatu konkurss sai alguse 2006. aastal ja tänavune oli järjekorras üheksas. Konkursi eesmärk on rikastada kuni 7-aastastele lastele mõeldud lugemisvara professionaalselt teostatud ja kõrgekvaliteediliste algupäraste lasteraamatutega. Eelmiste konkursside kohta leiab infot Eesti lastekirjanduse keskuse ja kirjastuse Päike ja Pilv kodulehtedelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles