Nädala kaja: kabinetis sündinud jaburused

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Aivar Ojaperv
Aivar Ojaperv Foto: Vladislav Musakko

Lõppev nädal oli Lääne-Virumaal nii-öelda pehmete uudiste nädal. Neljapäeval avati uus koduloomade varjupaik, maakonnast silkas läbi mees, kes kavatseb pool Eestit läbi joosta, ja nii edasi. Midagi maailmaajaloolist ega isegi kohalikku elu raputavat meie maakonnas viimastel päevadel ei toimunud.

Seepärast otsustasin lugejatele edasi rääkida, mida ma Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu korralisel koosolekul vallavanemate ja regionaalministri Madis Kallase suust kuulsin. Need pole ametlikud protokolli läinud jutud, vaid uskumatult kõlavad killukesed päriselust, mille kohta ei oskagi muud öelda kui oehhhh ...

Kas teadsite, et laste koolibussiks peab omavalitsus organiseerima sõiduki, kuhu kõik lapsed istuma mahuksid? Iseenesest mõistlik nõudmine. Kui nõuet ei täideta, siis oh seda bürokraatiat ja pragamist – ka meie maakonnas on olnud juhtumeid, kus lapsevanemad on nõudnud oma laste nimel õigust ja vallalt suuremat koolibussi. Aga kas selle peale olete mõelnud, et täpselt sama teed näiteks kümme minutit hiljem sõitvas maakonna­liini bussis võib sama laps püsti seista ja siis on kõik hästi? Vähemalt paberile kirja pandud reeglite alusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles