Kümme aastat Rakvere kuulsatest ja kummalistest jõulukaunistustest

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere kõige kuulsam kuusk püstitati 2014. aastal. Päevavalguses nägi see servamata laudadest ja prussidest tehtud kaunistus üsna niru välja, aga pimedal ajal ning valgustatuna oli efektne küll.
Rakvere kõige kuulsam kuusk püstitati 2014. aastal. Päevavalguses nägi see servamata laudadest ja prussidest tehtud kaunistus üsna niru välja, aga pimedal ajal ning valgustatuna oli efektne küll. Foto: Meelis Meilbaum

Kümme aastat tagasi kuulsid rakverlased jahmatavat uudist: linna keskväljakule ei püstitatagi traditsioonilist jõulukuuske, vaid rajatakse hoopis väiksematest puudest koosnev kuusetukk, mille rahvas õige pea "kusetukaks" ristis. Algas Rakvere kuulsate ja kummaliste jõulukuuskede ajastu, kuhu mahtus nii üleilmne kuulsus, omavaheline kraaklemine jõulukaunistuste pärast kui ka jõulupuu teema kajastamine poliitikute koalitsioonilepingus.

Esmaspäeval tuuakse Rakvere Keskväljakule järjekordne jõulupuu, mis on traditsiooniline, aga samas natukene nagu ei ole ka, sest tegemist on nuluga. Loodetavasti seekordne ebatraditsioonilisus enam rakverlast ei häiri, sest kümne aasta jooksul on nähtud nii servamata laudadest kui ka vanadest akendest valmistatud "kuuski", jõulukaunistus on osutunud liberaalseks ja konservatiivseks ja üleüldse on jõulukuuse teema olnud vaat et kõige tähtsam jutuaines Rakveres üldse.

Kõik algas 2013. aastal püstitatud kuusetukast.
Kõik algas 2013. aastal püstitatud kuusetukast. Foto: Arvet Mägi
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles